Despre AdLittera

Educația și Cultura sunt cei mai importanți factori ai dezvoltării sociale. Ne învață să gândim creativ, să fim deschiși și să eliminăm stereotipurile. Acestea sunt caracteristicile care garantează dezvoltarea fiecărei societăți. 

Din 2015, AdLittera începe un studiu de cercetare a nevoilor copiilor pentru a ajunge mai rapid la produse culturale. În 2016, AdLittera se asociază unui demers educațional. „Focul de tabără” este un proiect prin care AdLittera desfășuară programe edutainment, educație prin divertisment, mare parte din aceste acțiuni plasându-le în cadru natural. Astfel, „Tabere 365 de zile” (pentru public tânăr și copii), Solidus” (beneficiarii fiind salariații partenerilor noștri) și Tabere Urbane Solidus (pentru copii și tineret bucureștean) sunt cele mai importante din portofoliul educațional al Asociației AdLittera.


În portofoliul nostru de proiecte culturale se regăsesc cu precădere produse și servicii din sectorul Operei scrise. În opinia noastră, Cultura scrisă este promotoarea altor opere, derivate de la text. Concursul de debut literar „Incubatorul de condeie” este cel mai mare concurs desfășurat în mediul online. Revista culturală „SemneBune” este un proiect editorial care publică recomandări despre cărți, inteviuri cu scriitori și recenzii cu valoare de recomandare pentru lectură. AdLittera organizează evenimente, seminare, conferințe, colocvii în spații neconvenționale („Colocviale”, „Drumul cărții”, „Lectura de joi”, „Scrie-ți povestea” ș.a.), dar și cu partenerii instituționali în proiecte la niveluri regionale sau naționale.