COVID19

Din cauza noului coronavirusului și a situației de pandemie facem eforturi să reprogramăm activitățile deja solicitate. Astăzi „a fi responsabil” înseamnă a limita drastic contactele sociale. Responsabilitatea fiecăruia face diferența.


Programele „Dinamic”, „Clasic” și „Accent” au fost anulate din cauza restricțiilor în perioada pandemiei (SARS-CoV-2) COVID19.


Urmărește ultimele hotărâri cu privire la relaxarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Rămâi informat! Rămâi sănătos!


Înainte de pandemia (SARS-CoV-2) COVID19

Anual, la finele lui Cireşar începem acțiunile și ne întâlnim prin București mâncând cireşe și râzând cu poftă (de aici provine denumirea populară a lunii iunie). Așa începe vacanța!

Luna Cuptor ne aruncă sub umbrele copacilor din parcuri și în incintele răcoroase vizitând diverse obiective culturale. Iulie este cea mai caldă lună din an, o perioadă în care, dacă stai în bătaia soarelui, chiar ai impresia că te afli într-un cuptor. Sunt istorici care consemnează că numele lunii iulie provine de la Gaius Iulius Caesar, care s-a născut în această lună.

Ce facem în Gustar? Folosim multă apă pentru hidratare și traversăm curajoși zilele toride cu experiențe inedite și joacă în pădurile de lângă București. Gustar, se pare că vine de la gust (gustul poamelor care se coc în această lună de vară). Aceeași istorici cred că denumirea lunii august a fost dată în omagiul primului împărat roman, Octavianus Augustus Caesar.

Începutul lui Răpciune încheie programul nostru estival. În popor, răpciunele reprezenta culesul viei. În septembrie, cei care au cultivat pământul îşi culegeau roadele muncii. Iar noi, lăsăm copiii să pregătească începerea unui nou an școlar, visând la taberele urbane viitoare.

Programul nostru de tabără de vară adaptează copiii în natură!

AdLittera dorește să răspundă unui segment de public care, din vari considerente, nu-și poate trimite copiii în tabere de relaxare sau tematice, departe de casă. Mulți dintre adulții de astăzi își amintesc de vacanțele copilăriei lor, cum unii au crescut având vacanțele petrecute doar la bunicii de la țară, alții petrecând vacanța și la mare și la munte, iar alții având vacanțe „în fața blocului” din cauza lipsei ori a timpului, ori a banilor. Indiferent de problemele curente, astăzi, noi avem soluții practice, îmbinând facil activitățile copiilor din perioada zilei cu restul serii, petrecând noaptea în sânul familiei.

Programul este de luni până vineri, de la 8:30 la 18:30.
În fiecare zi avem cel puțin 3 activități educative și multă joacă.

Jucați-vă, învățați și explorați, cercetați, testați și apoi povestiți despre ele!” Așa îi motivăm pe copiii pe care-i spraveghem, instruim, ghidăm și cu care ne jucăm zilnic. 

Programul nostru este disponibil pentru categoriile de vârstă 6-13 ani, domiciliați în București.


Programele sunt împărțite, din punct de vedere al activităților și ale costurilor aferente (vizite obiective și acțiuni), în trei categorii: Dinamic (economic, cu mai multe activități în aer liber și vizite la partenerii ale căror tarife sunt mici și foarte mici), Clasic (moderat, cu activități ale căror costuri alternează între obiective cu ateliere de creație și animație în cadrul natural) și Accent (având costuri în raport cu varietatea de ateliere și multitudinea de experiențe memorabile).


Repere EDU/Programe Dinamic Clasic Accent
Muzeu
Muzeu + Atelier
Casă memorială
Casă memorială + Atelier
Atelier de creație & meșteșugăresc
Atelier de experimente
Fabrică
Teatru
Cinema
Radio / TV
Editură
Parc de aventură
Agrement: Grădini și parcuri urbane
Agrement: Lacuri și păduri
Tipografie
Bibliotecă + atelier
Arii naturale – zone protejate + Atelier de ecologie

După ridicarea restricțiilor guvernamentale putem reveni la programele de mai sus.

De asemenea, tuturor organizatorilor de grupuri sau cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial le propunem să ne transmită intenția de colaborare, în vederea realizării unei oferte personalizate.

Rezervă din timp! Primul venit este primul servit!